26 Kasım 2008 Çarşamba

araba haberler

Ferrari Hamann F430 Black Miracle

fer.jpg

Ferrari F430 zaten dikkat çeken ve hızlı bir süper sporcu. Ancak her zaman olduğu gibi, Hamann, daha fazlasını isteyenler için, F430’u daha dikkat çekecek şekilde modifiye etti. Aracın, resimlerde gördüğünüz turuncu model dışında kırmızı ve sarı versiyonları da var.

Yeniden programlanan motor beyni, yüksek performanslı manifold, katalizatör ve son susturucular sayesinde motorun gücü 50 beygir daha artmış ve 540 beygire ulaşmış.

Üç parça …

SUV pazarı iştah kabartıyor

4×4 SUV talebindeki artışın cazibesini göz ardı etmeyen Renault, Mazda ve Ford’un 4×4 konseptleri geçen yıl düzenlenen Paris Otomobil Fuarı’nda ilk kez vitrine çıkmıştı.

Peugeot ve Citroen’in yeni 4×4′leri de 2007 Mart ayında düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilendi. Mitsubishi Motors ile işbirliği yapan PSA Peugeot Citroen Grubu, 4×4 modellerini gelecek yıl satışa sunacak. Mitsubishi’nin Japonya’daki Okazaki fabrikasında üretilecek olan Peugeot’nun 4×4 aracı 4007 ve Citroen’in 4×4 modeli CCrossover, yeni Outlander’ın platformuna sahip. İki modelde de …

Doğa tutkunları için pick-up’lar

Doğaya kaçışın aracı olarak bilinen pick-up’lar Türk otomobilseverlerin gözdesi oldu. Pickup’lar hafta sonu şehir dışına çıkan, off-road yapmayı sevenler tarafından tercih ediliyor..

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de otomobil talebini belirlemede trendlerin önemi ortada. Yeni heyecanlar, yeni tasarımlar ve sosyal yaşantıdaki değişimler otomobilde yeni modalar yaratıyor. Otomobil dünyasındaki en son ve en yeni ‘moda’ ise doğaya kaçışın aracı olarak bilinen pick-up’lar. Özellikle Amerika’da coğrafi şartlardan ötürü çok fazla talep gören pick-up’lar, Türk otomobilseverlerin de yeni …

Hesaplı 4×4 yoldan çıkarıyor

Düne kadar sadece üst gelir grubunun satın alabildiği 4×4′ler bugün artık geniş kitlelere de hitap ediyor. Yeni markaların 4×4 pazarına girmesi, farklı segmentlerde ve her keseye uygun araçlar üretilmesi talebini büyüttü..

Son yıllarda 4×4 SUV araçlara olan ilgi hızla büyüdü. Talepteki artışla birlikte, bu pazardan pay almak isteyen markalar da 4×4 üretmeye başladı. Böylece, sadece 4×4 üreten markaların yanında diğer otomotiv markaları da pazarda yerini aldı. Artan rekabet ve yeni oyuncuların pazara girmesiyle, farklı segmentlerde …

Nette otomobil, ruhsatta ticari araç

logan.jpg Renault bünyesinde faaliyet gösteren Romanyalı üretici Dacia’nın İspanya, Hollanda, Almanya ve İtalya gibi ülkelerde otomobil olarak satışa çıkan Logan MCV modeli Türkiye’de hem otomobil hem de ticari araç olarak satılıyor.

Görünümde 5 koltuklu herhangi bir station vagon gibi duran aracın ticari araç olarak satılması Özel Tüketim Vergisi’nin yüzde 37 yerine yüzde 10 olarak ödenmesini sağlıyor. Bu da satışta 5 bin yeni liralık maliyet avantajı sağlıyor. Bu modelin gerçek ticari araç modeli …

Seat Altea Freetrack geldi…

seat.jpg Barselona’da 7 Haziran’da başlayacak otomobil fuarından ilk kez sergilenecek Freetrack Crossover gün yüzüne çıktı.

Avrupa’da Eylül ayında satışına başlanacak Freetrack’ın üretim versiyonu, Cenevre Otomobil Fuarında sergilenen konseptinden biraz farklı. Bagaj kapağında yedek lastik yok ve çamurluklar konsept model kadar geniş değil. Standart Altea XL modeline göre Freetrack 40 milimetre daha yüksek.

Freetrack’de, VW Grubunun dört çekiş sistemi, Haldex tipi hidrolik mekanik bağlantılı elektronik kontrollü sistem kullanılmış. Normal koşullarda sadece ön lastiğe gönderilen …


Son Yorumlar

RSS

Arama

Hiç yorum yok: